Wednesday, October 31, 2012

MARLINDO AIR, SYARIKAT PENERBANGAN TAMBANG RENDAH TERBARU MALAYSIA


Assalamualaikum semua geng ...

Berita diatas yang aku petik adalah bertarikh 11 Sept 2012. Aku terlepas pandang. Dan aku mengandaikan bahawa ramai telah tahu akan kewujudan syarikat penerbangan terbaru Malaysia ini.


Dengan tertubuhnya syarikat penerbangan tambang rendah terbaru ini, maka banyaklah tawaran kerja akan dibuka terutama bagi jawatan juruterbang ....


Harapannya, biarlah juruterbangi ni adalah dikalangan rakyat Malaysia sendiri. Masih ramai yang mengganggur setelah berhempas pulas untuk mendapatkan lesen juruterbang. Berdasarkan kenyataan diatas, pihak kerajaan akan menawarkan pinjaman bagi tujuan "license conversion" dan juga "Type rating" bagi mana mana juruterbang yang dilantik kelak. Maka, inilah masanya untuk graduan kadet juruterbang yang menggangur membuktikan kemampuan apa yang mereka pelajari selama ini.

Apa yang penting, jgn mudah putus asa kepada para graduan kadet juruterbang semua. Masih ada ruang untuk anda ....

sekian terima kasih,

ikhlas,
captkhairulnizam

3 comments:

  1. kenapa mesti dinamakan MALINDO? hurmm

    ReplyDelete
  2. dulu diorg ckp kekurgn juruterbang, skrg juruterbang pula berlebihan.. ish3, pening.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa dah jumpa juruterbang yang berkelayakkan lah mcm tu .... Bro kenapa? Ada lesen penerbangan ker

      Delete